mandag 31. mars 2014

Verdens enkleste lasagne



Smaker som lørdagsmat, men er like raskt og enkelt som hverdagsmat.
Kun 4 ingredienser!


2 pers.

1 pakke "silketofu"*
1 glass pesto
1 ss oregano ca.
Lasagneplater


*f.eks fra Blue Dragon i asiatisk hylle (fås i matbutikk, hvertfall Meny)

Slik gjør du:
Sett ovnen på ca. 200 - 225 grader.
Bland tofu med hele pestoglasset og oregano. Tofuen skal bli "smuldrete"/ det blir en tykk "røre".  (Ofte tar jeg en stor skvett vann i pestoglasset og rister for å få ut alt, og tilsetter. Da blir også røren litt fuktigere.)

Legg et tynt lag med "røre" i bunnen av en ildfast form, deretter lagvis med pastaplater og røre. Hvor tykke lagene med røre må være avhenger av tykkelsen på lasagneplatene og fuktigheten i røren. Vi bruker en spelttype som er ganske tykk, og får da bare 2 lag med pasta.
Ha evt. mozarella eller annen ost på toppen. (Det er ikke nødvendig, vi bruker ikke det).

Stek i 15-25 min. til lasagnen har "bulket seg" litt (pga. lasagneplatene). Den er ferdig når den er varm og pastaen er al dente.

Varier lasagnen f.eks. med litt hakket spinat/ løk/ reven mozarella i "røren" eller mellom lagene. Eller rød pesto  ("pesto rosso"), evt. hjemmelaget pesto.

Vi spiser den nesten alltid med avokado til.
Og ingrediensene holder seg i tørrvareskapet lenge, så dette er også sånn nødreservemat her i huset. I tillegg smaker det jo så godt.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar