mandag 31. mars 2014
Verdens enkleste lasagne
Smaker som lørdagsmat, men er like raskt og enkelt som hverdagsmat.
Kun 4 ingredienser!
2 pers.
1 pakke "silketofu"*
1 glass pesto
1 ss oregano ca.
Lasagneplater
*f.eks fra Blue Dragon i asiatisk hylle (fås i matbutikk, hvertfall Meny)
Slik gjør du:
Sett ovnen på ca. 200 - 225 grader.
Bland tofu med hele pestoglasset og oregano. Tofuen skal bli "smuldrete"/ det blir en tykk "røre". (Ofte tar jeg en stor skvett vann i pestoglasset og rister for å få ut alt, og tilsetter. Da blir også røren litt fuktigere.)
Legg et tynt lag med "røre" i bunnen av en ildfast form, deretter lagvis med pastaplater og røre. Hvor tykke lagene med røre må være avhenger av tykkelsen på lasagneplatene og fuktigheten i røren. Vi bruker en spelttype som er ganske tykk, og får da bare 2 lag med pasta.
Ha evt. mozarella eller annen ost på toppen. (Det er ikke nødvendig, vi bruker ikke det).
Stek i 15-25 min. til lasagnen har "bulket seg" litt (pga. lasagneplatene). Den er ferdig når den er varm og pastaen er al dente.
Varier lasagnen f.eks. med litt hakket spinat/ løk/ reven mozarella i "røren" eller mellom lagene. Eller rød pesto ("pesto rosso"), evt. hjemmelaget pesto.
Vi spiser den nesten alltid med avokado til.
Og ingrediensene holder seg i tørrvareskapet lenge, så dette er også sånn nødreservemat her i huset. I tillegg smaker det jo så godt.
Etiketter:
Avocado,
Grønnsaker,
Italiensk smak,
Middag,
Pasta,
Pesto,
Soya,
Uten gluten,
Uten hvete melk egg sukker og gjær,
Uten melk,
Vegansk,
Vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar