mandag 17. mars 2014

Pasta med sopp, soltørket tomat, basilikum og fløte



Oversetter og deler denne gode oppskriften fra "Julia's album":


2 pers.

2 ss olivenolje
ca. 2,5 dl sopp, hakket
3 hvitløksfedd
ca. 1 dl hakkede, soltrørkede tomater
(2 kuber kyllingbuljong)
ca. 5 dl. fløte (soya el. havre)
ca. 2,5 dl revet parmesan
1 ss tørket basilikum
litt av kokevannet fra pastaen*

pasta etter ønsket form og mengde, vi bruker spelt eller glutenfri

Slik gjør du:
Surr sopp, hvitløk i olje i ca. 3 min. Tilsett soltørket tomat og skru ned varmen.  (Løs opp kyllingbuljongen i kokende vann, hvis du skal bruke det (vi dropper det).) Tilsett fløten og kok opp. Ha i parmesan og la det smelte før du tilsetter basilikum. Etter at det har putret litt til tilsettter du litt av kokevannet. Juster tykkelsen på sausen etter ønske. Hvis du vil kan du tilsette pastaen og la den koke i sausen noen minutter.

Vel bekomme!


* å tilsette litt av vannet som pastaen har kokt i, gjør at sausen fester bedre til pastaen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar