fredag 14. mars 2014
"Vår" pesto
Mmmm. kan man få nok av hjemmelaget pesto? Ikke vi.
Slik lager vi vår melkefrie variant:
2-3 pers.
1 hel potte basilikum
2 never (ca 2 - 2,5 dl) pinjekjerner og/eller cashewnøtter
1 dl olje (eller mer/mindre)
litt vann hvis den er for tykk
1 ss. næringsgjær (for ostesmak)
1 fedd hvitløk
litt salt (og evt. sitron + pepper)
Alt blandes godt i blender/ foodprosessor eller med stavmikser. Smak til om du vil ha mer næringsgjær, hvitløk el.l. Noe av nøtter/ pinjekjerner kan byttes ut med solsikkekjerner.
Vi bruker den på brødskiver, til salater, på pasta og quinoa! Godt med bla. smakfulle tomater til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar