/ photo source /
Chiagrøten metter ekstra når jeg bruker hjemmelaget mandelmelk.
Man kan bruke en sil, rent kjøkkenhåndkle eller nøttemelkspose hvis man vil ha konsistensen ekstra lik vanlig melk, men vår blender knuser det så fint at jeg ikke føler behov for å sile.
Slumper alltid, men det blir ca. slik:
(denne blir nokså tykk)
1 - 1,4 l vann
1 - 2 never mandler (eller annet nøtt)
1 klype salt
+ evt.
1 - 2 never sesamfrø og/eller hampfrø
1 - 2 never solsikkefrø
(evt. en daddel eller to/ en dæsj honning / en klype vaniljepulver)
Blend og nyt!
Skiller seg, men holder seg i kjøleskap i 3-4 dager. Bare å riste den litt før bruk.
Ps. man kan jo også ha litt bær i blenderen, så får man f.eks jordbærmelk! Mmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar