fredag 4. september 2015

Blomkålpizzabunn (GF)



Ny favoritt her hjemme!
Rask og enkel uten heving.
Nydelig konsistens og metthetsfølelse av denne enkle pizzabunnen.
Den blir saftig, myk inni og litt sprø i kantene. Smaker så lite blomkål at jeg aldri ville gjettet at det var det den var laget av.

Vi lager dobbel porsjon og fryser ned ferdige bunner. Disse kan tilberedes rett fra fryseren til nye måltid.


Vi har brukt denne oppskriften fra veganmisjonen, og brukt glutenfritt mel eller speltmel i.


1 blomkål
4 ss olivenolje
ca 4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts salt

(+ 1 fedd hvitløk eller to?)


Kjør rå blomkål (biter) i foodprosessor til det er "smulete". Tilsett resten og kjør til jevn masse. (Det er fristende å ha i vann for å få maskinen til å gå lettere rundt, men min erfaring er at man bør være forsiktig med det fordi det da kan bli vanskelig å få bunnen gjennomstekt.)
Stryk utover bakepapir i passelige størrelser (eks. 1 stor eller 5 porsjonspizzaer) og stek på 200 grader til de er gyldne (ca. 15 min.).

Topp bunnene med det du vil!  Her hadde vi nylig "bare" pesto, tomater, ost og pinjekjerner. Stek igjen til toppingen er mør og osten gyllen (ca. 10-15 min.).


Mer info.: Veganmisjonen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar