torsdag 3. september 2015

Fransk grønnsaksuppe med kylling, hvitløk og revet appelsinskall



En deilig og enkel suppe, med litt appelsinsmak som gjør at den skiller seg ut.
Oppskriften på dette (som jeg tar utgangspunkt i) kan du finne f.eks. her, på Matprat.


til 2 voksne og litt rester bruker jeg

1 pose frossen lapskausblanding
(evt. 1 løk)
2-3 kyllingfileter (- eller uten for vegetar/vegan)
3-4 hvitløksbåter
skall av 1 appelsin (evt. litt saft også, etter smak)
2 ss frisk basilikum
1/2 ts gurkemeie
2 ts buljongpulver
ca. 2 l vann
1/2 - 1 kopp linser


Suppler med evt. mer purre, rotgrønnsaker, poteter eller annet du har liggende (f.eks fennikkel, pastinakk, sellerirot er godt!)


Omtrentlig fremgansgmåte:
Stek kyllingfilet og surr hvitløk (+ evt. løk). Hvis du gidder surrer du grønnsakene i litt olje, ellers har du bare de frosne grønnsakene i kokende vann med buljong. Tilsett myke (eller hurtigkokende) linser, kylling og appelsinskall, og la alt bli gjennomvarmt og mørt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar