lørdag 4. juni 2011

Super-sorbet

 Foto: eget/ Kruspersille

For noen nydelige, nydelige solskinnsdager! Det fordret litt avkjølende og frisk sorbet! Så da fikk jeg prøvd meg på å lage en selv, fri for ulumskheter. Oppskriften er fra SOMA (mange fine, gratis oppskrifter der). Vi har ikke ismaskin, og jeg gadd ikke fjerne frøene, men den ble nydelig alikevel.  Kjempegodt med litt frisk mynte på! Har du ikke gojibær, agavesukker el. Udos choice kan du nok bare bruke bringebær, eplejuice, litt sukker og evt. noe annet godt.

Synes den var enkel å lage, og en nytelse å spise!


Ingredienser

Denne oppskriften gir ca 1 liter sorbet. I følge oppskriften skal man bruke en iskrem-maskin, men dersom du ikke har en slik, kan du gjerne sette blandingen i fryseren direkte.
  • 175 g tørkede gojibær
  • 700 ml eplejuice
  • 60 ml agavesirup
  • 60 ml Udo's Choice
  • 450 g bringebær (friske bær, eller frosne som du har tint)                                                                                                                          


  • Slik gjør du

La gojibærene trekke i eplejuicen i minst 1 time, eller til de blir myke. Lag en purè av dette i en blender, hell det i en bolle. Tilsett agavesirup og olje. Lag en purè av bringebærene uten å ødelegge frøene. Pureen siktes gjennom en fin siv, slik at frøene skilles ut. Deretter tilsettes pureen goji-/agave sirup/olje blandingen. Bland godt og sett i kjøleskapet til blandingen er kald. Når blandingen er kald, tas den ut av kjøleskapet og bakepapiret fjernes. Pisk godt og hell alt over i en iskremmaskin. Følg produsentens instruksjoner. Dersom sorbeten ikke blir helt fast, kan du skrape den ut av iskremmaskinen og sette den i fryseren i en times tid før servering.


Kilde/ oppskrift: Soma


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar