onsdag 18. mai 2011

Chili con carne


Noe jeg lager ganske ofte er variasjoner av Chili con carne. Det er enkelt og smaker veldig godt, spesielt på litt hustrige dager (som t.o.m en regnværsdag  i mai kan være).

Grunnoppskriften jeg følger er (til 2 voksne inkl. rester):


400 g kjøtt-/ karbonadeig/ kyllingkjøttdeig
1 boks hermetiske tomater, hakkede/ skivede
1 boks bønner
1-3 fedd hvitløk, avhengig av størrelse på fedd og smak
1 løk, hakket
Litt chilipulver (etter smak) og evt. paprikakrydder og/ eller oregano


Stek kjøttet, ha i hvitløk og krydder (gjerne før det er ferdig stekt). Så er det bare å ha i tomat + bønner fra boksene og hakket løk. Putrer til det er varmt.Det morsomme med en slik chili-gryte er at man kan variere den en del ved de ulike krydrene, og ikke minst ved de ulike hermetiske bønnene og tomatene. Og det blir alltid godt.
I dag brukte jeg kyllingkjøttdeig, en boks tomatbønner + en boks skivede tomater m. meksikansk smak (som på bildene under), og vips hadde vi enda en favoritt. Selv om den skiller seg littegrann fra tradisjonell chili con carne på smak.

Som tilbehør kan man ha nachos, jalapenos, guacamole og eller meksikanske godsaker, litt rømme, avocado, salat, eller revet ost. Restene kan man spise i en wrap.

Har man ris/ pasta/ potet/ brød til blir det jo drøyere. Men har man det ikke blir det lavkarbo, og en kjele mindre å ordne med. Og da blir det bare 1 kjele/panne å vaske opp (hurra). At det nesten bare er å åpne noen hermetikkbokser og steke litt kjøtt, gjør at retten føles rask og enkel.2 kommentarer:

 1. TAKK for oppskrift, denne her er skikkeleg god! Hvis det var den du hadde med til mormor Kari ein gang... :)

  Klem Cam

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Legger meg til som følger,
  her var det mye godt.
  Takk for at du deler oppskriftene, nå kjenner jeg at lysten til å lage mat er stigende igjen. :) :)
  Klem

  SvarSlett