fredag 4. april 2014

Quinoa-alternativ til fredagstacoen




Wow! Dette var overraskende lettvint OG godt!! Beste tacoalternativet jeg har smakt!
Når det i tillegg er så sunt, så ønsker ikke jeg mer av en middagsrett.

Tok utgangspunkt i denne oppskriften fra "a teaspoon of happiness".

Tror det var det at Quinoaen kokte i moste tomater, hvitløk og krydder som gjorde det så godt!
-og å ha cruncy tortillachips til.


2  pers.

ca. 1 dl Quinoa*
3-5 fedd hvitløk
1 boks moste eller hakkede tomater
1 boks bønner
ca. 2 ts. meksikansk chilipulver
ca. 1 ts spisskummen

(litt grønnsaksbuljong
litt oregano/ tørket koriander
litt salt)

Topping: avocado, mais, tomater, tortillachips, frisk koriander, lime, you name it!



Hakk hvitløk og surr i litt olje. Ta deretter i  de hakkede tomatene og la det surre litt før krydder og buljong tilsettes. Tilsett så quinoaen i samme panne, med evt. litt væske hvis tomatene ikke var fuktig nok. NB! Det trenger ikke være mye væske her hvis quinoaen er bløtlagt, da trengs det heller ikke lang koketid (og får oss holdt det med de moste tomatene). Legg de slitne fredagsbena på puffen eller lag litt guacamole mens væsken trekker inn i quinoaen. (Quinoa som ikke er bløtlagt trenger ca. 15 min koketid.) Smak til og kjenn om quionaen er mør. Anbefaler at det har kokt godt inn, så det er lite saus rundt.

Topp med avocado, tortillachips etc. og nyt helgen!



*De gangene jeg husker det legger jeg quinoaen i vann 12-24 før bruk, pga. Futinsyre. Skyll i sikt som vanlig, etter at de er bløtlagt. Om den ikke er bløtlagt bør den i alle fall skylles pga. den bitre smaken den ellers får.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar