tirsdag 14. januar 2014

Quinoa med aspargesbønner, gurkemeie og mandler



Denne retten lager vi med utgangspunkt i en oppskrift fra Detox-boken til Ulrika Davidsson. Siden vi har endret den noe, tar jeg meg friheten til å dele den her.

til 2 pers.:

ca. 1 kopp quinoa
1 pakke kenyabønner/ aspargesbønner
ca. 1/2 - 1 dl mandelflak
2 - 3 ts gurkemeie
( 1 fedd hvitløk)
1 løk, gjerne gul
(salt og pepper)


Kok 1 kopp quinoa med 2 kopper vann og litt salt (som anvist på pakken). Det er viktig å skylle quinoaen før den kokes, for å unngå bitter smak! Kan gjerne ha noe av gurkemeien i quinoaen under koking for å gi den smak og farge.

Surr løken sammen med gurkemeie i litt olje. Surr deretter bønnene i en panne (eller la dem trekke et par min. i vann). Rist mandelflakene. Bland bønner, løk, mandler og quinoa i pannen (tilsett noe mer gurkemeie, salt pepper etter behov og la smakene sette seg). Eller bland alt direkte i en bolle.

Server med frisk babyspinat, noen dråper fersk sitron og nyt!
Kan serveres varm, lun eller kald.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar