Mandelsmør er fryktelig godt, og enkelt å lage.
Vi fikk ny foodprosessor til jul, så nå skal det bli enda enklere!
"Alt du trenger for å lage et glass selv er en pakke mandler og en food processor, samt litt himalayasalt. Jeg kjører mandlene i food processoren og når de begynner å feste seg opp langs kantene skraper jeg de ned igjen. Dette må du gjøre en del ganger. Etter en stund (jeg har ikke tatt tiden, men 10 min. kanskje?) så frigis oljene i mandlene og det blander seg fint i bunnen av food processoren til mykt og deilig mandelsmør. Da er det bare å skrape ut og ned i et glass med lokk. Jeg oppbevarer glasset i kjøleskapet og har oppbevart det 1-2 uker uten problem." - hentet fra flinke SUPERLIVSSTIL
Mandelsmør er bl.a godt på brød/ kjeks, i havregrøt/ müsli og til å dyppe frukt i!
Og med dette smøret trenger man ikke å frykte smør-krisen vi har hatt.
Mmmandelsmør!
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar