Til 4 porsjoner trenger man:
2 ss olje
1 ss smør
2 sjalottløk
450 g risottoris
1 hvitløkbåt
2 dl tørr hvitvin
6 dl kyllingkraft
4 ss bladpersille
60 g parmesan
salt og nykvernet pepper
200 g sjampinjong
500 g kyllingbryst
Fremgangsmåten finner du hos opphavet til retten, nemlig her hos Aftenposten!
Her gjelder mitt prinsipp "kutt ut eller skei ut"! Dvs. hvis jeg kutter ut/ mininmerer parmesanen (og erstatter smør med olje) blir den trygg ifht. melke-intoleranse. Men er jeg flink ellers kan jeg kanskje skeie ut med litt deilig parmesan.
Et tredje alternativ er "erstatt". Da kan parmesanen muligens byttes ut med "Næringsgjær" som visstnok skal minne om parmesan, bare se her! Evt. kan man lage egen parmesan av gresskarkjerner, som her!
Nam!
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar