mandag 14. februar 2011

Risotto med kylling


Til 4 porsjoner trenger man:

2 ss olje

1 ss smør

2 sjalottløk

450 g risottoris

1 hvitløkbåt

2 dl tørr hvitvin

6 dl kyllingkraft

4 ss bladpersille

60 g parmesan

salt og nykvernet pepper

200 g sjampinjong

500 g kyllingbryst
 
 
Fremgangsmåten finner du hos opphavet til retten, nemlig her hos Aftenposten!
Her gjelder mitt prinsipp "kutt ut eller skei ut"! Dvs. hvis jeg kutter ut/ mininmerer parmesanen (og erstatter smør med olje) blir den trygg ifht. melke-intoleranse. Men er jeg flink ellers kan jeg kanskje skeie ut med litt deilig parmesan.
 
Et tredje alternativ er "erstatt". Da kan parmesanen muligens byttes ut med "Næringsgjær" som visstnok skal minne om parmesan, bare se her! Evt. kan man lage egen parmesan av gresskarkjerner, som her!
 
 
Nam!
 
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar