Alle foto: egne / Kruspersillene.
Kan anbefale dette bananbrødet ("..eller skal vi kalde det en kage?") , som jeg fant oppskrift på i det inspirerende, danske interiørbladet "BoligLiv".
Ps. Synes brødet holdt seg saftig og godt lenge. Perfekt som den siste dessertskiva i lunsjen.
12 skiver:
3 modne bananer
75 g smør (jeg tok en klunk olje i stedet)
200 g sukker (gjerne en sunn variant - eller dropp det helt)
2 egg (dette droppet jeg - og det gikk fint!)
100 g grovt speltmel
100 g fint mel
1 ts natron
1 knivspiss salt
50 g valnøtter
50 g rosiner
Sett ovnen på 180 grader. Mos bananene med gaffel. Rør smør og sukker, tilsett eggene et av gangen. Bland mel med natron og salt, og rør det i deigen sammen med bananer, hakkede valnøtter og evt. rosiner. Hell deigen i en brødform, gjerne ikledt bakepapir.
Stek brødet midt i ovnen i ca. 50 min. Avkjøl før du skjærer det i skiver og nyyyter!
Ps. Synes brødet holdt seg saftig og godt lenge. Perfekt som den siste dessertskiva i lunsjen.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar