onsdag 29. oktober 2014

Linsesuppe med chorizo


Mmmm, har dilla på denne nokså enkle suppen.

Oppskriften er fra godt.no, litt omskrevet.


til 4 pers


1 rødløk
4 fedd hvitløk
1 chili
2 paprika
1,5 l vann/ buljong (el. til ønsket "tykkelse")
2 ss paprikapulver (gjerne røkt)
4 ss tomatpuré (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater
1 stor corizopølse (jeg bruker 2 stk. fra Jacobs)
150 g røde linser (el. 300 g ferdig kokte/ på boks)
4 ss olivenolje

Kutt løk, chili og hvitløk fint. Surr det blankt og mykt i olje. Surr derretter paprikabitene med, før du rører inn tomatstoffet og krydderet (samt evt. buljongterning). Ha i vann og la suppen koke opp. Hvis (du bruker tørre linser har du dem i nå.) La suppen putre på svakere varme i 15 min, mens du kutter chorizo (og skyller linsene hvis du bruker bokse-linser). Chorizoen kan godt koke med i ca. 10 min. (Skylte linser kan du ha i helt på slutten, da disse kun trenger å varmes opp, nærmest på "ettervarmen".)
Kan f.eks. serveres med en bunt persille, og brød med aioli. 


Tørre linser bør bløtlegges før koking, se pakning.

God fornøyelse!