fredag 17. juni 2011

Kylling i grønnkarri

- eller rødkarri!


Dette tipset fant jeg faktisk i det fine bladet Elle interiør, og har laget det maaange ganger siden! Det er ukomplisert fordi man bruker ferdig krydderblanding, grønn eller rød Currypaste, f.eks. fra Santa Maria eller Blue dragon (pleier stå i hylla med asiatisk mat i butikken).

Til 2 voksne:
2 kyllingfileter i biter
1 boks kokosmelk
Noen teskjeer currypaste
1 løk i biter
Noen grønnsaker som f.eks sukkererter, spinat, paprika eller typisk asiatiske

Fremgangsmåten er også ukomplisert:
(Bruker sånn sautépanne her også, så det blir alt i 1 gryte!)
Begynn med å steke kyllingbitene, og ha i currypaste (noen få ts.) underveis slik at smaken får satt seg. Ha i løk før eller etter at du heller kokoksmelk over det hele. Tilsett flere grønnsaker og mer currypaste hvis du vil og la det putre i noen minutter.


Sist brukte vi både gul og rød løk + litt frossen, hakket spinat. Det ble veldig godt og veldig fine farger synes jeg.

Serveres med ris eller nudler, nam!





.

onsdag 15. juni 2011

Hamp-pannekaker med bacon

Hamppannekakene ble også veldig gode med bacon til, og blandet salat (baby leaf mix) + noen hampfrø. På den siste hadde jeg dessuten litt honning. Søtt + salt = snadder!

(Blandet ut hamp-mixen med litt spelt-mel, så ble det litt billigere. Bruker altså bare litt av hampposen og blander med spelt + vann til litt tykk røre.)


.

onsdag 8. juni 2011

Hamp-pannekaker til middag


Denne enkle vegetarmiddagen ble nærmest til på slump, etter "man-tar-hva-man-har-prinsippet". Godt på verandaen og på kaldere dager. Ganske raskt, enkelt og veldig godt.

1. Stek noen hamppannekaker (denne mixen*, kjøpt på helsekost. Trenger bare litt av posen. Spe evt. på med annen meltype.)
2. Stek noen tofubiter (vi brukte denne typen, Rosso, kjøpt på helsekost. 1 pk. holder ofte til 2 pers.)
3. (kok evt. noen spelt-pastaskruer til)
4. Ha på de grønnsaker, spirer, urter og oljer du vil


 Ferdig!

* Hamp-pannekakemixen er glutenfri og kan også brukes til å lage burger eller falafel! 




.

tirsdag 7. juni 2011

Hjemmelaget is med cocosa og valnøtter

foto: eget/ Kruspersille

Denne (fra Soma) er også helt nydelig, og enkel å lage. Gir ca. 0,5 l. is (?). Er litt mer hvit og mindre beige i virkeligheten.


Ingredienser

  • 1 kopp valnøtter
  • 1/2 kopp smeltet Cocosa
  • 1 kopp vann
  • 1/3 kopp agave sirup (Kan søtes med Bjørkesøt. Smak til selv.)





Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en blender. Miks til konsistensen er kremete. Fryses i en passende form i 2-3 timer. Bruk en is-skje til å servere isen. Smaker godt med raspet sjokolade eller varme bær.

Også veldig godt med frisk mynte på, og noen ekstra valnøtter (hakket). Neste gang skal jeg prøve å karamellisere noen valnøttbiter, mmmm krokan!?

kilde: Soma

.

lørdag 4. juni 2011

Super-sorbet

 Foto: eget/ Kruspersille

For noen nydelige, nydelige solskinnsdager! Det fordret litt avkjølende og frisk sorbet! Så da fikk jeg prøvd meg på å lage en selv, fri for ulumskheter. Oppskriften er fra SOMA (mange fine, gratis oppskrifter der). Vi har ikke ismaskin, og jeg gadd ikke fjerne frøene, men den ble nydelig alikevel.  Kjempegodt med litt frisk mynte på! Har du ikke gojibær, agavesukker el. Udos choice kan du nok bare bruke bringebær, eplejuice, litt sukker og evt. noe annet godt.

Synes den var enkel å lage, og en nytelse å spise!


Ingredienser

Denne oppskriften gir ca 1 liter sorbet. I følge oppskriften skal man bruke en iskrem-maskin, men dersom du ikke har en slik, kan du gjerne sette blandingen i fryseren direkte.
  • 175 g tørkede gojibær
  • 700 ml eplejuice
  • 60 ml agavesirup
  • 60 ml Udo's Choice
  • 450 g bringebær (friske bær, eller frosne som du har tint)                                                                                                                          


  • Slik gjør du

La gojibærene trekke i eplejuicen i minst 1 time, eller til de blir myke. Lag en purè av dette i en blender, hell det i en bolle. Tilsett agavesirup og olje. Lag en purè av bringebærene uten å ødelegge frøene. Pureen siktes gjennom en fin siv, slik at frøene skilles ut. Deretter tilsettes pureen goji-/agave sirup/olje blandingen. Bland godt og sett i kjøleskapet til blandingen er kald. Når blandingen er kald, tas den ut av kjøleskapet og bakepapiret fjernes. Pisk godt og hell alt over i en iskremmaskin. Følg produsentens instruksjoner. Dersom sorbeten ikke blir helt fast, kan du skrape den ut av iskremmaskinen og sette den i fryseren i en times tid før servering.


Kilde/ oppskrift: Soma


.